NARMAN AÇIK CEZA İNFAZ KURUMU
Süt ve Süt Ürünleri İşletme Tesisi

 

* Kurumumuza süt kabulü Ulusal Süt Konseyinin belirlediği kriterler doğrultusunda gerçekleşmektedir. Yoğut, beyaz peynir, lor peyniri, civil peynir, gögermiş peynir ve tereyağı ISO 2200:2005 ve HACCP standartlarına uygun olarak tesisimizde günlük 9600 litre süt işleme kapasite ile üretim yapılmaktadır.
 


    * Kurumumuz bünyesinde bulunan laboratuvar ile gelen sütlerin analizleri yapılıp; Ulusal Süt Konseyinin üretim değerlerine uygun olan sütlerin kabulü gerçekleşmektedir.

    * Tesisimizde 1 Gıda Mühendisi 1 Süt Işleme Teknisyeni 4 İnfaz ve Koruma Memuru görev yapmaktadır.

 

 

* Tesisimizde 10000 ve 8000 litre kapasiteli 2 adet süt soğutma tankı bulunmaktadır.

    * Tesisimize kabul edilen çiğ sütler pastörize makinesinde el değmeden işlenerek istenilen üretim alanına sevk edilmektedir.

    * Pastörize Alanı -Çiğ Sütte bulunan patojen mikroorganizmaların yok edilmesi amacıyla çiğ süte pastörize sıcaklığında ısıl işlem uygulanıp soğutulmasıyla süt işlemeye hazır hale getirilmektedir.

 

* Beyaz Peynir Üretim Alanı -17 kg/1 kg/0,5 kg beyaz peynir üretimi yapılmaktadır.

 

 


    * Yoğurt Üretim Alanı -17 kg / 10 kg /5 kg/ 3 kg /1 kg yogurt üretimi yapılmaktadır.

 

 

 

 

 

* Tereyağı Üretim Alanı -1 kg /0,5 gr / 0,250 gr tereyağı üretimi yapılmaktadır.