Erişilebilirlik Menüsü

Ekran Okuyucu

Seçili Alan Okuyucu

Bağlantı Vurgula İkonu

Bağlantı Vurgula

Metni Büyüt İkonu

Büyük Metin

Metni Sola Hizala

İmleç

Okuma Kılavuzu

Okuma Maskesi

Disleksi Dostu

Kontrast

Solgunlaştırma

Düşük Doygunluk

Yüksek Doygunluk

Yüzüncü Yıl Logosu Atatürk
    Süt ve Süt Ürünleri İşletme Tesisi

     

    * Kurumumuza süt kabulü Ulusal Süt Konseyinin belirlediği kriterler doğrultusunda gerçekleşmektedir. Yoğut, beyaz peynir, lor peyniri, civil peynir, gögermiş peynir ve tereyağı ISO 2200:2005 ve HACCP standartlarına uygun olarak tesisimizde günlük 9600 litre süt işleme kapasite ile üretim yapılmaktadır.
     


        * Kurumumuz bünyesinde bulunan laboratuvar ile gelen sütlerin analizleri yapılıp; Ulusal Süt Konseyinin üretim değerlerine uygun olan sütlerin kabulü gerçekleşmektedir.

        * Tesisimizde 1 Gıda Mühendisi 1 Süt Işleme Teknisyeni 4 İnfaz ve Koruma Memuru görev yapmaktadır.

     

     

    * Tesisimizde 10000 ve 8000 litre kapasiteli 2 adet süt soğutma tankı bulunmaktadır.

        * Tesisimize kabul edilen çiğ sütler pastörize makinesinde el değmeden işlenerek istenilen üretim alanına sevk edilmektedir.

        * Pastörize Alanı -Çiğ Sütte bulunan patojen mikroorganizmaların yok edilmesi amacıyla çiğ süte pastörize sıcaklığında ısıl işlem uygulanıp soğutulmasıyla süt işlemeye hazır hale getirilmektedir.

     

    * Beyaz Peynir Üretim Alanı -17 kg/1 kg/0,5 kg beyaz peynir üretimi yapılmaktadır.

     

     


        * Yoğurt Üretim Alanı -17 kg / 10 kg /5 kg/ 3 kg /1 kg yogurt üretimi yapılmaktadır.

     

     

     

     

     

    * Tereyağı Üretim Alanı -1 kg /0,5 gr / 0,250 gr tereyağı üretimi yapılmaktadır.

     

     

     

     

     

     

    Adres

    Camisağır Mahallesi Burhanettin Eser Sokak Narman Açık Ceza İnfaz Kurumu Pk:25530 Narman / ERZURUM

    Telefon

    0 442 741 31 09 Kurum İç Hizmetleri ------- 0442 741 28 21 İşyurdu Satın Alma Birimi

    0 442 741 31 37 Faks

    E-Posta

    narman.acikisaretadalet.gov.tr